2011. május 6., péntek

Nemzetiségek Magyarországon

2 Reader’s Comments

  1. Kiváló írás. Kérdés a szerzőhöz: van olyan szlovákiai vagy csehországi politikai erő, amelyik hasonlóképpen halálosan komolyan gondolja a mindhalálig való kormányon maradást?

  2. A kisebbségi népek kérdését, egy adott országban legalább olyan minőségi szintűnek kellene kinéznie (lennie),Európában, mint a magyar kisebbségi tv. Ennél még az lenne szerencsésebb, ha EU rendezné, minden tagországa részére érvényes humánus törvénnyel, tv-javaslattal. Magyarnak kilencven éve is fájdalmas Trianon, bárhonnan nézzük. Miközben, ha netalán szóba kerül, akkor a kedvezményezett országok népei vannak megsértődve. L: Ficó nyelvtörvényét!

  3. Your comment is awaiting moderation.

    ORBÁN Viktor Úr?

    Ki is Ő, vagyis Orbán Viktor Úr?
    Ő, és az általa vezetett új FIDESZ kormány be tudja-e tartani az ígéreteit?
    Igen…, de milyen ígéreteit? Most egyelőre maradjunk csak a nemzeti és nemzetiségi témánál.
    Valamikor és most is a Magyarországon élő nemzetiségek sokat is vártak a FIDESZ-től (vagy más vezető kormánypártoktól), és valljuk be, történtek is bizonyos lépések ezeken a területeken. El kell ismernünk, hogy a FIDESZ irányítása során (korábban is és most is) inkább a nemzeti és a külföldön élő magyar nemzetiségi területeken történtek biztató változások és eredmények. Örülünk ennek is, de talán a honunkban élő és tevékenykedő nemzetiségek nem érdemlik-e meg a legalább hasonló bánásmódot és támogatást?
    Hja, vagyis történnek jelentős támogatások az egyes etnikumok javára Magyarországon is?
    Igen, ez lehetséges, de nemcsak etnikumok, hanem nemzetiségek is léteznek itt Magyarországon.
    Jó dolog talán erről megfeledkezni?
    Áááá.., nem. Nem feledkezünk mi el az itt élő körülbelül tizenhárom nemzetiségről sem…- mondhatná ezt egy FIDESZ politikus, – hiszen esetenként nekik is nyújtunk valamit, és időnként megjelenünk (vagy képviseltetjük magunkat) a kulturális, hagyományőrző… rendezvényeiken, vagy lehetővé tesszük a nemzetiségi konzulátusok működését…
    Igen, ez talán igaz is, hiszen Orbán Viktor Úr személyes meghívására én is részt vettem, például a Békéscsabai Szlovák konzulátus megnyitásán, ahol annak idején Mikuláš Dzurinda szlovák miniszter-elnök Úr is jelen volt a szűkkörű fogadáson.
    Akkor ezzel már itt is van a “Kánaán”, ahol az ígéretek földje van..?
    S ennyi elég is, vagy lehetne másképpen is segíteni az itt élő nemzetiségieket?
    Mi a jó és a helyes megoldás?
    Kevés a pénz és csukjuk be a szemünket?
    Ne vegyük talán észre, hogy a gyermekeink is éheznek és a munkahelyek kihasználják a fiatalokat az utolsó szusszanásukig, s bankok, monopoltőke cégek és más gazdasági társaságok elitjei… és tulajdonosai csak röhögnek…?
    Hol van itt a segítség???
    Dipl.-Eng. George VANDLIK
    euway1@gmail.com
    forditolmacs@gmail.com

Írja meg véleményét!

1 megjegyzés: